پایگاه رسمی دکتر محسن دیناروند

«اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»

۸ مطلب در تیر ۱۴۰۱ ثبت شده است

دوشنبه, ۲۷ تیر ۱۴۰۱، ۱۰:۵۸ ب.ظ

شادی مردم

بسم رب الفاطمه(س) 

سلام 

هیچ کس حق ندارد شادی را از دیگری بگیرد و اینکه کسی مانع شادی دیگران شود قطعا بی اخلاقی و بی دینی کرده است! اما از طرفی دیگر اگر راه شادی درست، سالم و سازنده را برای دیگران فراهم نشود قطعا بی اخلاقی و بی دینی بیشتری انجام گرفته است! 

                                                                                                       محسن دیناروند

 

پی نوشت۱: نمی توان به نام دین و اخلاق مانع شادی مردم شد، دین و اخلاق شادی را نتنها پذیرفته بلکه نسبت به این مهم ساحت تشویقی دارد اما مدل درست شادی را باید شناخت و تجربه کرد.

پی نوشت ۲: با شادی های نامتعارف نمی توان برخورد قهری کرد، که نتیجه عکس می دهد و این به تجربه ثابت شده است. لذا بهترین شیوه برای شاد کردن حقیقی مردم، فهم و دیافت اصول اخلاقی شادی و فرهنگ سازی آن در جامعه است. 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ تیر ۰۱ ، ۲۲:۵۸
محسن دیناروند
چهارشنبه, ۲۲ تیر ۱۴۰۱، ۱۰:۳۲ ق.ظ

جهان آرمانی

بسم رب الفاطمه(س)

سلام 

 

                                جهان آرمانی

چیست جهانِ آرمانی؟ 

جز همینکه 

تو باشی 

تو

تو

تو 

آری 

آری 

آری 

تو 

همین تو 

باشی 

باشی 

باشی رو به روی من

و بایستم من 

تمام قد به تماشای تو 

 

                               شعرِ محسن دیناروند

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ تیر ۰۱ ، ۱۰:۳۲
محسن دیناروند
چهارشنبه, ۱۵ تیر ۱۴۰۱، ۰۳:۲۱ ب.ظ

اخلاق و بحران ها

بسم رب الفاطمه(س) 

سلام 

 

بحران اخلاقی مادر تمام بحران هاست، برای حل هر بحرانی قبل از هر چیز باید بحران اخلاقی مرتبط با آن را حل کرد و برای سامان دادن به هر موضوعی واجب است قواعد اخلاقی را در آن متولد ساخت و رشد داد وگرنه هر کوششی بی معنا و بی نتیجه است. 

                                                                                                   محسن دیناروند 

                                

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ تیر ۰۱ ، ۱۵:۲۱
محسن دیناروند
سه شنبه, ۱۴ تیر ۱۴۰۱، ۱۰:۳۳ ق.ظ

آیا قانون می تواند مانع پیشرفت و توسعه شود؟

بسم رب الفاطمه(س) 

سلام 

 

اینکه قانون، خود بتواند مانع توسعه و پیشرفت باشد از عجائب روزگار است! چرا که قاعده بر این است که هدف قانون کار راه اندازی است مثلا وقتی قانون چهار راه ها این است که زمانی که چراغ راهنما قرمز می شود خودروها بایستند و وقتی سبز می شوند راه بیافتند هدفش راه انداختن کار حرکت خودرو هاست و فرض کنید این قانون نباشد خودروها به هم قفل می شوند و اگر هم بر حسب عادت از هم رد شوند آمار تصادف به شدت بالا می روند، لذا قطعی و روال معمول این است که قانون برای کار راه اندازی است اما چه می شود که قانون بشود مانع توقف کارها و اینگونه مانع توسعه و پیشرفت یک جامعه شود؟ 

در پاسخ به این پرسش می توان در وهله اول یقه قانونگذار و مجری قانون را گرفت! قانون گذار ممکن است قانون بد بگذارد! مثلا بگوید قانون این باشد که خودروها ۵ دقیقه پشت چراغ قرمز بایستند، این زمان از حوصله مردم خارج است و قطعا قانون رکی زمین می ماند! این میشود قانون بد ولی شما یک قانون خوب را هم بدهی دست مجری بد، یا شور می شود یا بی نمک! شما فرض کنید یک تعمیر کار چراغ راهنمایی چراغ های قرمز و سبز را بر عکس نصب کند و چراغ همه طرف ها یک رنگ شود!  قانون خوب است اما مجری بد اجرا می کند! این شاید از حتی بی قانونی بدتر باشد! 

در اجرای قانون باید نکاتی رعایت شود یکی مساوات است! مساوات یعنی همه در برابر قانون یکسان باشند! اگر سبقت جرم است برای خود پلیس راهنمایی هم جرم است مگر طبق قانون و به ضرورت مثل اورژانسی که بیمار دارد!  اینکه قانون برای خواص و یا آنان که نفوذی دارند و یا حتی از دور دستی بر آتش دارند اجرا نشود و فقط ضعیف کش باشد این نمی شود اجرای قانون! این خاصه پردازی ها از موانع قانون است بر راه توسعه و پیشرفت. 

قانون باید مورد پذیرش اخلاقی عموم جامعه باشد. شما الان قانون تصویب کنید که سن سربازی ۱۰ سال بشود! این  قانون نه اخلاقی است و نه مورد پذیرش آدم های یک جامعه با هر درجه علمی و ادراکی! 

لذا قانون باید قابلیت اجرا داشته باشد و بتواند عموم را با خود همراه کند! وگرنه خود به خود مانع پیشرفت و توسعه می شود. 

پیچیدگی قانون هم به همین شکل می تواتد به معضل بزرگی برای توسعه و پیشرفت کارها منجر شود. درک قانون باید ساده باشد چون در نهایت عموم جامعه با سطوح مختلف علمی و ادراکی مجری قوانین خواهند بود. 

اینکه قانون را بشود دور زد قطعا یک اتفاق ناگوار می تواند شکل دهد در مسیر توسعه و پیشرفت! هرچند نوشتن چنین قانونی به نظر سخت است اما نشدنی نیست فقط باید آدم های قانون نویس افراد متخصص و کاردان زمینه مورد نظر باشند!

البته یک جاهایی که این راه فرار از قانون و دور زدن ها، قانونی شود اوضاع بدتر هم می شود. مثلا قانون شود یک شرط کاندید شدن برای نمایندگی مجلس داستن حداقل مدرک ارشد است بعد یک تبصره بزنی هر کس یک دوره نماینده بوده یا فلان مسولیت را داشته معاف است! یا نه ! یک فردی با نفوذش یک مدرک ارشدی هم بگیرد! این جور راه های قانونی فرار از قانون بسیار خطرناک است برای پیشرفت و توسعه ! 

در مجموع قانون چه در مرحله نگارش و چه در مقام اجرا اگر درست نوشته و اجرا شود بی شک درهای فراوانی را به روی توسعه و پیشرفت جامعه ای باز خواهد کرد و بر عکس اگر کار قانون در هر مرحله ای از حیات خود بِلَنگَد، مانع شدنش بر مسیر پیشرفت و توسعه قطعی خواهد بود. 

                                                                       محسن دیناروند 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ تیر ۰۱ ، ۱۰:۳۳
محسن دیناروند
سه شنبه, ۱۴ تیر ۱۴۰۱، ۰۹:۵۱ ق.ظ

نا امیدی

بسم رب الفاطمه( س) 

سلام 

 

ناامیدی زمانی اتفاق می افتد که نتوانی دردهایت را بگویی! 

                                                             محسن دیناروند 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ تیر ۰۱ ، ۰۹:۵۱
محسن دیناروند
دوشنبه, ۱۳ تیر ۱۴۰۱، ۱۱:۲۵ ب.ظ

کار کارشناسی

بسم رب الفاطمه(س) 

سلام 

 

یکی از دلایل مهم عقب افتادگی ها و از عمده ترین موانع پیشرفت و توسعه ی یک جامعه این است که در آن جامعه، به خصوص از طرف مسولانش به کار کارشناسی و تخصصی اهمیت داده نمی شود.

در مورد مردم، هزینه کار کارشناسی باعث شود مردم کمتر به سراغ کارشناسی امور بروند اما در مورد مسولان قضیه متفاوت است، در جامعه ای که مسولانش خود را کارشناس امور می دانند و بلکه کارشناس تر می دانند و بلکه بالاتر از آن یعنی خود را همه چیز دان می دانند، کار کارشناسی بی معناست، این در حالی است که حتی اگر مسولان در مقام کارشناس صاحب نظر هم باشند و با طی گذراندن تمام صلاحیت های حرفه ای و بدون لابی های سیاسیِ معمول به قدرتِ ریاست رسیده باشند که عموما اینگونه هم نیست،این امر به هیچ وجه آنها را از پذیرش نظر کارشناسی معاف نمی کند چرا که به قول معروف همه چیز را همگان دانند و قطعا هر سری فکر و راهی و نظری دارد! اما مسولان در جامعه های اینچنینی بنا به خودشیفتگی بالا و خود کارشناس دانی ها و درگیر شدن به این قبیل بازی ها، همواره کارها را با نظر غیر کارشناسی خود پیش می برند و اینگونه موجب عقب افتادگی ها و نابسامانی ها و مانع پیشرفت و توسعه جامعه خود می شوند. 

مسولیت مهم دیگر مسولان در این زمینه، فرهنگ سازی کار کارشناسی در بین مردم است! و با این زاویه دید چگونه چنین امری می تواند تحقق یابد؟ 

از دیگر ظلم های دیگر و موثر در قتل کار کارشناسی دست و پا کردن رزومه کارشناسی برای غیر متخصص هاست، بله دقیقا منظورم وجود کارشناس نماهاست! و اغلب مسولان در چنین جوامعی با این شکل دست و پا زدن ها برای خود رزومه کارشناسی به هم می زنند. یعنی اگر شما به مسئولی یا از این دست با ذکر دلایل کارشناسی بگویی فلان کار کارشناسی نسیت، او در جواب رزومه ای از خود بیان می کند که زبان آدم کوتاه می شود! رزومه ای که اصلا اعتبار کاربردی ندارد. 

مثلا اگر بگویی برای ساختن فلان دیوار دارید اشتباه می کنید ! می گویند من مدرک مهندسی عمران دارم! حالا مهم هم نیست این مهندس عمران فقط مدرکی گرفته و نمی تواند یک نقسه ساده را هم بخواند! 

در مجموع جامعه ای که پیشرفت و توسعه را می خواهد ناگریز از کمک کار کارشناسی است، 

                                                               محسن دیناروند

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۳ تیر ۰۱ ، ۲۳:۲۵
محسن دیناروند
سه شنبه, ۷ تیر ۱۴۰۱، ۱۱:۴۸ ب.ظ

نمی ترسم

بسم رب الفاطمه(س) 

با سلام

 

نمی ترسم دیگر از مرگ 

تجربه کرده ام یک بار 

مرگ را آن زمان که 

گرفتی از من چشمانت را

                                    شعرِ محسن دیناروند

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۷ تیر ۰۱ ، ۲۳:۴۸
محسن دیناروند
جمعه, ۳ تیر ۱۴۰۱، ۰۲:۲۷ ب.ظ

آینده خوب و زیبا

بسم رب الفاطمه ( س) 

سلام 

 

اینکه می گوییم آینده در همین دنیا از آن ماست، یک امید و آرزوی نشدنی یا یک توهم شعاری یا یک دروغ شاخ دار نیست؛ بلکه یک حقیقت روشن و باور قلبی است به ظهور حضرت ولیعصر(عج) که دل ما را آنچنان به ساختن یک آینده خوب و زیبا در همین دنیای نابسامان زنده نگه می دارد. 

 

                                                                             محسن دیناروند 

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ تیر ۰۱ ، ۱۴:۲۷
محسن دیناروند